CROCODILE TEHNIČKA RADIONICA: DIGITALIZACIJA UPRAVLJANJA PREKOGRANIČNIM PROMETOM

29.04 2021.
CROCODILE TEHNIČKA RADIONICA: DIGITALIZACIJA UPRAVLJANJA PREKOGRANIČNIM PROMETOM
PREKOGRANIČNIM PROMETOM



Projekt CROCODILE ujedinjuje javnu upravu, upravitelje autocesta i državnih cesta, te pružatelje usluga o prometnim informacijama iz različitih europskih država. 
Projekt je sufinanciran putem programa Instrument za povezivanje Europe.
U skladu s proeuropskom vizijom slobodnog kretanja ljudi i roba, očito je da strategije upravljanja prometom ne smiju biti ograničena na državne granice. Koridor CROCODILE je odgovor na potrebu za upravljanjem prekograničnim prometom koordinacijom  javne uprave i cestovnih operatera.
Podaci su osnova za moderno upravljanje prometom, te operateri autocesta već imaju na raspolaganju mnoge relevantne strategije upravljanja. Projekt CROCODILE je osigurao temelj za zbližavanje napora na tehničkoj, organizacijskoj i distribucijskoj razini. Pet srednjoeuropskih operatera autocesta postavilo je zajedničku aplikaciju za digitalizaciju i koordinaciju planova upravljanja prometom (Traffic Management Plans - TMP) i napravilo je veliki napredak u koordinaciji upravljanja prometom. Slijedeći koraci uključivat će strategiju širenja na druge operatore s ciljem predstavljanja prednosti aplikacije. Na razini krajnjeg korisnika, to će pomoći u izgradnji i povećanju povjerenja korisnika, potičući na taj način ponašanje u skladu s predviđenim strategijama operatera.


undefined